Singapur’da araştırmacılar 1993 ile 1998 yılları arasında 50’li yaşlardaki 12.583 gönüllüyle kahve ve çay içme alışkanlıkları hakkında röportaj yaptı. Günde yüksek miktarda (223 ila 910.4 mg arasında) kafein alanların daha az (67.6 miligram veya altı) kafein tüketenlere göre pek çok hastalığa neden olan dayanıksızlık (yaşlılarda görülen enerji ve kas kaybı, güçsüzlük) ihtimallerinin yaklaşık yüzde 23 daha az olduğu tespit edildi. Ayrıca her gün yeşil çay içmenin daha fazla fayda sağladığı ve 70’li yaşlarda dayanıksız olma ihtimalini azalttığı görüldü. – DIŞ HABERLER
Related Posts
Grip Aşısı Ne Zaman Yapılmalı ?
Grip Aşısı Ne Zaman Yapılmalı ? Uzmanlar, grip mevsiminin başladığını, grip aşısı için en uygun zaman olduğunu söyledi.
Manisa’da Fabrikada Yemek Sonrası 24 Kişi Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastaneye Başvurdu
Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada yemeğin ardından rahatsızlanan 24 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu. Organize Sanayi Bölgesi 4. Kısım’da kablo üretilen bir fabrikada akşam yemeğinin ardından …
Yeşilay İzmir Şubesi Muhtarlarla Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği Düzenledi
Yeşilay İzmir Şubesi tarafından 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında “Muhtarımla Birlikte Bağımlılıkla Mücadele” etkinliği düzenledi. İzmir Şehir Hastanesi Oditoryumu’nda yaklaşık 400 muhtarın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, tütün endüstrisinin …